Geniet tijdens de lunch van deze klassieke croque monsieur met een kruidige Provençaalse twist.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC, bij voorkeur op de grill stand. Meng de bechamelsaus met de Provençaalse Kruiden.
2. Besmeer alle snede brood naar smaak met mosterd. Plaats op de helft van de snede een plak (boeren)achterham en verdeel ¾ van de geraspte kaas erover. Plaats de andere snede brood hier op. Besmeer de buitenkant van de snede brood met de smeerbare boter.
3. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de croque monsieurs aan beide kanten goud bruin.
4. Plaats de croque monsieurs in een ovenschaal. Schenk de kruidige bechamelsaus eroverheen en verdeel de overgebleven ¼ van de geraspte kaas. Grill de croque monsieurs in een voorverwarmde oven voor circa 5 minuten, tot de kaas gegratineerd is.
Variatietip:
Serveer de croque ook eens met een gebakken spiegelei.
– 8 dikke sneden brood
– 4 plakken (boeren)achterham
– 150 g geraspte kaas bijv. Gruyère, oude of jonge kaas
– 200 g bechamelsaus (pot)
– 1 el Provençaalse Kruiden
– Smeerbare boter voor brood, naar smaak
– Grove mosterd, naar smaak
– Ruime bakplaat of ovenschaal