Crostini’s met Italiaanse roomkaas en gerookte zalm - Verstegen
  • Space
Space

Crostini’s met Italiaanse roomkaas en gerookte zalm

Krokant gebakken crostini’s met Italiaanse roomkaas, gerookte zalm en bosui. Lekker als hapje bij de borrel of een feestje. Dit recept is voor 16 crostini's, verdeel ze lekker over 4 personen.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Bijgerecht Snacks Voorgerecht

Bereidingswijze


  1. Verhit de grillpan, zonder olie. Snijd het afgebakken stokbrood in schuine, dunne plakken. Besmeer met een kwastje de plakjes stokbrood met de olijfolie. Grill deze in een hete grillpan krokant en bruin.

  2. Meng ondertussen de verse roomkaas met 1 el World Spice Blend - Napoli, de rasp van de citroen en 1 tl citroensap. Voeg naar smaak zeezout toe. Snijd de bosui in hele fijne ringen en de zalm in plakken ter grootte van de crostini.

  3. Verdeel het roomkaasmengsel en de plakken zalm over de krokant gebakken plakken stokbrood. Garneer met ½ el World Spice Blend - Napoli en de bosui.


Variatietip
Varieer ook eens met de toppings. Vervang de zalm en bosui voor gegrilde zoete puntpaprika, gewokte garnalen, zwarte olijven, zongedroogde tomaten of gegrilde artisjok. Heerlijk met de Italiaanse roomkaas!

Ingrediënten

- 1 stokbrood, afgebakken
- 100 g gerookte zalm
- 1 bosui
- ½ citroen
- 100 g verse roomkaas (monchou)
- 1,5 el World Spice Blend - Napoli
- 2 el olijfolie extra vierge
- zeezout, naar smaak

Benodigdheden

- grillpan
- kwastje