Ei muffins met rode paprika en spekblokjes

Een heerlijk gerecht voor op de borrelplank, als tussendoortje of voor tijdens de lunch: ei muffins met rode paprika en spekblokjes. Dit recept is makkelijk te bereiden, gezond én staat binnen een handomdraai op tafel.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de prei in de lengte en snijd deze in dunne halve ringen van 3 mm dik. Snijd de paprika in blokken van 1 cm.

2. Meng de eieren met de slagroom, World Spice Blend – Ras el Hanout, Zeezout, de gesneden prei en rode paprika.

3. Vet de muffin bakvorm in met 1 el olijfolie en verdeel het eimengsel in de vorm. Plaats de muffin bakvorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuten tot de ei muffins goudbruin en gaar zijn. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.

4. Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak de spekjes in 6 minuten goudbruin en gaar.

5. Haal de muffins uit de vorm, verdeel de uitgebakken spekjes over de muffins en serveer deze.

Variatietip:
Vervang voor de vegetarische optie van dit gerecht de spekjes door geraspte kaas. Strooi dit over de ei muffins wanneer deze nog warm zijn.

Ingrediënten

– 30 g prei
– ½ rode paprika
– 6 eieren
– 30 g ongezoete slagroom
– 1 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– ½ tl Zeezout
– 2 el olijfolie
– 80 g spekblokjes

Benodigdheden

– muffin bakvorm