Deze falafelballetjes met frisse yoghurtdip, gemaakt van kikkererwten, zijn een heerlijke snack voor tijdens een borrel of feestje. Dit recept is voor 12 falafelballetjes.
1. Laat de kikkererwten uitlekken. Ontpit de rode paprika en snijd in grove stukken. Verwijder de schil van de ui en de knoflook tenen.
2. Snijd de bosui fijn. Meng in een kommetje de volle yoghurt met de bosui, het sap van de limoen, Munt en eventueel Zwarte peper en Zeezout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
3. Pureer in de keukenmachine de uitgelekte kikkererwten, rode paprika, ui, knoflook, World Spice Blend – Ras el Hanout, Peterselie, bloem en het sap van de citroen tot een pasta. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe.
4. Verwarm de frituurpan of een koekenpan met de (olijf)olie. Vorm van de kikkererwtenpasta balletjes ter grootte van een pingpongbal, bijvoorbeeld met een ijsschep of handen. Frituur of bak deze falafelballetjes circa 4 minuten bruin en gaar. Serveer de yoghurtdip bij de falafelballetjes.
Voor de falafelballetjes:
– 1 blik kikkererwten à 400 g (±250 g uitgelekt)
– ½ rode paprika
– ½ citroen
– ½ ui
– 2 tenen knoflook
– 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 1 el Peterselie
– 4 el bloem
– Zeezout, naar smaak
– (olijf)olie om te bakken of frituren
Voor de yoghurtdip :
– 200 ml volle yoghurt
– 1 bosui
– 1 limoen
– 1 el Munt
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Keukenmachine