Flatbread met labneh en zwarte olijven

Heerlijk om te serveren bij een salade of goed gevulde soep op een warme dag. Het is een fris en snel gerecht wat niet te zwaar is. Traditioneel wordt labneh gemaakt met uitgelekte yoghurt, maar om een snelle bereidingstijd te behouden is daar is nu niet voor gekozen. De smaak blijft wel net zo lekker.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Hak de peterselie en dille fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.

2. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg hier 200 g Griekse yoghurt en de helft van de peterselie aan toe. Kneed dit door tot dat er een deegbal ontstaat.

3. Verdeel het deeg in stukken van 5 cm en rol dit uit tot 5 mm dik zodat er een ovale pannenkoek ontstaat.

4. Verwarm een pan met 2 el olijfolie en bak het flatbread om en om in 6 minuten goudbruin en gaar.

5. Meng ondertussen in een kom de overige yoghurt met de World Spice Blend – Za’atar, de helft van de dille en fijngesneden knoflook. Garneer af met de overige olijfolie en de helft van de zwarte olijven.

6. Serveer het flatbread met de labneh en overige peterselie, dille en zwarte olijven.

Variatietip:
Vervang de zwarte olijven door granaatappelpitten of zongedroogde tomaten voor een verfrissende en verrassende variant.

Ingrediënten

– 5 takken platte peterselie
– 3 takken dille
– 1 teen knoflook
– 260 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– 500 g Griekse yoghurt 10% vet
– 3 el extra vierge olijfolie
– 1 el World Spice Blend – Za’atar
– 80 g zwarte olijven zonder pit