Focaccia met zwarte olijven en cherrytomaten

Al eens zelf focaccia gemaakt? Dat is helemaal niet zo lastig als het misschien lijkt! Probeer eens deze focaccia met zwarte olijven en cherrytomaten te maken. Voeg World Spice Blend - Toscane kruiden toe aan het deeg en je brood krijgt een heerlijke Italiaanse smaak. Perfecte toevoeging aan elke borrelavond!

 • Bereidingstijd: 15 minuten
 • Oventijd: 25 minuten
 • Aantal Personen: 4 Personen
 • Categorieën: Snacks

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Meng het gist met het lauwwarme water en roer dit goed door. Meng de bloem, 1 el World Spice Blend – Toscane kruiden en het zout. Voeg hier vervolgens het gist mengsel en 2 el olijfolie aan toe en kneedt dit tot een soepel deeg. Maak een bol van het deeg en leg deze in het midden van de mengkom. Dek de kom af met een warme, natte theedoek en laat het deeg voor 45 minuten rijzen op een warme plek.
 3. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pluk de bladeren van de oregano.
 4. Bekleed de onderkant van de bakvorm met bakpapier en verdeel hier 2 el olijfolie overheen. Verdeel het deeg in de bakvorm en giet hier de overige olijfolie overheen. Gebruik vingers om de olijfolie voorzichtig in het deeg te duwen.
 5. Verdeel als laatste de zwarte olijven, cherrytomaat, oregano en de overige World Spice Blend – Toscane kruiden over het deeg.
 6. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak deze voor 25 minuten tot goudbruin en gaar.
 7. Haal de focaccia uit de bakvorm, snijd in stukken en serveer deze.

Variatietip
Wanneer de focaccia niet lactosevrij hoeft te zijn, vervang dan de oregano door geraspte Parmezaanse kaas. Verdeel deze over de bovenkant van het deeg en bak deze af.

Ingrediënten

– 7 g gedroogde gist
– 200 g lauwwarm water
– 350 g bloem
– 2 el World Spice Blend – Toscane
– 1 tl zout (zout nodig voor het recept)
– 4 el olijfolie
– 70 g cherrytomaten
– 3 g verse oregano
– 15 g zwarte olijven plakken

Benodigdheden

– Mengkom
– Theedoek
– Rond bakblik á 20 cm doorsnee