Frittata met groene asperges en peulgehakt

Deze smaakvolle en voedzame vegetarische frittata is een heerlijk gerecht tijdens en gezellige lunch met vrienden of familie. Makkelijk te maken en het is zó gemaakt!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Hak de helft van de basilicum fijn en ris de blaadjes van de overige basilicum. Snijd 3 cm van de onderkant van de groene asperges. Verwijder de kroontjes van de tomaten en prik hier gaten in met de punt van een scherp mes.

2. Meng de eieren, slagroom, gehakte basilicum, Zwarte Peper en Zeezout met een garde tot een geheel.

3. Bereid het Kneed & Klaar Peulgehakt klassiek gekruid volgens de beschrijving op de verpakking.

4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het Kneed & Klaar Peulgehakt klassiek gekruid 4 minuten. Voeg het eimengsel toe en roer deze kort door. Leg de groene asperges en tomaten op het ei en leg de deksel op de pan. Bak de fritatta gedurende 8 minuten op laag uur.

5. Verdeel de overige basilicumblaadjes over de frittata en serveer.

Variatietip:
Wanneer de frittata niet vegetarisch hoeft te zijn, dan kan je het Kneed & Klaar Peulgehakt klassiek gekruid vervangen door spekjes. Bak deze in 5 minuten goudbruin en voeg toe aan het eimengsel.

Ingrediënten

– 3 takken basilicum
– 300 g groene asperge
– 200 g mini trostomaten
– 7 eieren
– 100 ml slagroom
– ½ tl Zwarte Peper
– ½ tl Zeezout
– 1 zakje Kneed & Klaar Peulgehakt klassiek gekruid
– 1 el olijfolie

Benodigdheden

– Garde