In een handomdraai de lekkerste satésaus? Die hebben wij voor je! Je hoeft het alleen maar op te warmen. Samen met een zelfgemaakte Gado Gado bowl vol groenten en gamba’s heb je een heerlijke maaltijd. Probeer dit lekkere recept snel!
1. Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst en snijd in halve ringen. Snijd de radijs en limoen in plakken en verwijder de Thaise basilicum blaadjes van de stelen.
3. Verwarm de Satésaus (kant-en-klaar) in een pan op laag vuur voor 10 minuten of tot warm.
4. Rijg de gamba’s op een satéprikkers en kruid met de World Spice Blends – Cajun. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de gamba’s voor 3-4 minuten. Keer ze halverwege om.
5. Verdeel de rijst over de borden. Garneer met de komkommer, radijs, gamba’s, taugé en soja bonen. Verdeel de satésaus over de borden. Garneer met de seroendeng, limoen en Thaise basilicum. Serveer met de emping kroepoek.
Variatietip:
Liever vega? Vervang de gamba dan door gemarineerde tempeh, vegetarische kip of serveer het met een gekookt ei.
– 400 g rijst
– 1 komkommer
– 200 g radijs
– 1 limoen
– 10 g Thaise basilicum
– 500 g Satésaus (kant-en-klaar)
– 400 g gamba’s
– 2 el World Spice Blends – Cajun
– 1 el zonnebloem olie
– 250 g taugé
– 200 g soja bonen
– 100 g seroendeng
– 90 g emping kroepoek
– Satéprikkers