Gegrild fruit met zelfgemaakt vanille-ijs

Gegrild fruit met zelfgemaakt vanille-ijs. Gegrild fruit is nog nooit zo populair geweest! Zo zijn perziken, meloen en ananas een heerlijke combinatie en krijgen een lekkere grillsmaak als ze van de barbecue komen. Maak er zelf vanille-ijs bij, maak het af met gemalen kaneel en kandijsuiker en je hebt een heerlijk nagerecht om van te genieten na het BBQ-en.

  • Bereidingstijd: 6,5 uur
  • Aantal Personen: 8 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Klop de slagroom stijf. Meng met een spatel de gecondenseerde melk erdoor. Schraap het merg uit het Vanillestokje en voeg toe aan de opgeklopte slagroom. Schep het geheel over in een schone bak en laat 6 uur in de vriezer staan. Roer ieder half uur het ijs even goed door.

2. Schil de ananas en watermeloen en snijd in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Was de perziken en snijd in 6 partjes.

3. Gril het fruit op de barbecue tot het zacht is, maar niet uit elkaar valt.

4. Serveer het gegrilde fruit met je zelfgemaakte vanille-ijs, een takje verse munt en gemalen Kaneel.

Ingrediënten

– 300 ml slagroom
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 1 Vanillestokje
– 1 ananas
– 1 watermeloen
– 3 perziken
– 4 takjes verse munt
Kaneel molen