Gegrilde little gem met pittige salsa en cashewnoten

Deze gegrilde little gem met pittige salsa zijn perfect als bijgerecht voor bij de BBQ. Door de tomatensalsa heb je een heerlijke salade die ook erg lekker is om van te genieten in de zomer. De cashewnoten geven het geheel een crunch die dit gerechtje helemaal afmaakt.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Salade

Bereidingswijze

  1. Snijd de kropjes little gem in de lengte doormidden, laat de kontjes eraan zitten zodat de bladeren er niet af vallen. Besmeer de snijvlakken met een beetje olijfolie en rooster op de barbecue of in een grillpan aan beide kanten ongeveer 2 minuten.
  2. Rooster de cashewnoten in een droge pan en laat op een bord afkoelen. Hak de geroosterde cashewnoten vervolgens grof.
  3. Pers de citroen uit. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de rode ui heel fijn en hak de kappertjes en olijven grof. Meng de klein gesneden tomaten, gesnipperde ui en gehakte kappertjes en olijven door elkaar. Voeg een scheutje olijfolie, het sap van de citroen en de Provençaalse kruiden toe aan de salsa. Breng op smaak met de Zwarte Peper Zeezout molen
  4. Leg de gegrilde little gem op een schaal, doe de tomatensalsa er overheen en garneer met cashewnoten.

Ingrediënten

• 4 kropjes little gem
• 1 rode ui
• 400 g tomaten
• 3 el kappertjes
• 1 el zwarte olijven zonder pit
• 2 el Provençaalse kruiden
• 1 citroen
• 75 g cashewnoten
• olijfolie
• Zwarte Peper Zeezout molen