Gegrilde varkenssaté met satésaus

Een lekkere gegrilde varkenssaté met satésaus. Lekker met kant-en-klare satésaus en stokbrood. Dit recept is voor 8 varkenssaté waar je bijvoorbeeld met 4 personen van kunt eten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Laat de satéprikkers in water weken. Snijd de varkenshaas in vierkant blokken.
  2. Kruid de varkenshaas blokken rondom met de Mix voor Saté. Laat voor circa 15 minuten marineren.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg de gemarineerde varkenshaas aan de satéprikkers. Grill de saté in circa 6 à 8 minuten goudbruin en gaar op de barbecue.
  4. Verhit ondertussen de Satésaus Kant-en-Klaar in de magnetron of steelpan, volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de gegrilde varkenssaté met de satésaus. Lekker met stokbrood.

Variatietip
Vervang de varkenshaas gerust voor kipfilet, ook erg lekker met deze mix voor saté

Wil je de satésaus wat pittiger maken? Kies dan de Satésaus-Hot

Ingrediënten

– 500 g varkenshaas
– 1 zakje Mix voor Saté
– 1 beker Satésaus Kant-en-Klaar, à 500 g
– peper en zout, naar smaak
– stokbrood, naar smaak

Benodigdheden

8 satéprikkers