Deze gegrilde zoete aardappelsalade zit boordevol groenten. Doordat de zoete aardappel is gegrild krijgt deze een zachte structuur en is het heerlijk om toe te voegen aan frisse en knapperige rucolasla. Door de toevoeging van de World Spice Blend - Harissa krijgt de salade een heerlijke hartige 'bite'.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Spoel de zoete aardappels af onder de kraan en snijd ze in kleine partjes.
3. Verdeel de World Spice Blend – Harissa samen met de olijfolie over de zoete aardappel partjes.
4. Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten gaar.
5. Maak in de tussentijd de dressing voor de salade. Meng daarvoor de honing met de balsamicoazijn.
6. Halveer de snoeptomaatjes. Maak vervolgens alvast 2 borden op met de rucola, zilveruitjes, snoeptomaatjes en de hazelnoten.
7. Verdeel daarover de zoete aardappel als hij uit de oven komt, druppel er naar smaak wat dressing over en garneer met de Parmezaanse kaas vlokken.
Variatietip:
Liever een koude salade. Laat dan de zoete aardappel na de oven eerst afkoelen. Zo kun je de salade bijvoorbeeld ook makkelijk meenemen.
Ook lekker om toe te voegen: feta, gegrilde groenten of linzen.
– 400 g zoete aardappel
– 100 g snoeptomaatjes
– 75 g rucola
– 25 g hazelnoten (ongezouten)
– 3 el zilveruitjes
– 1 el balsamicoazijn
– 1 el honing
– 3 tl World Spice Blend – Harissa
– Bakplaat
– Bakpapier