Gehaktbrood met spinazie en ei

Gehaktbrood met spinazie en ei. Dit gehaktbrood met spinazie en ei is ideaal voor Pasen. Door de gekookte eieren die in het midden zitten, snijd je het brood prachtig aan en maak je er een waar feest van aan tafel! Uit één gehaktbrood kun je zo'n 8 plakjes snijden, perfect als paasgerecht als je met de hele familie gaat eten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 8
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Kook 4 eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.

3. Snipper de sjalot. Verhit (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de sjalot aan. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken. Laat de gebakken spinazie uitlekken in een vergiet. Knijp het vocht eruit en snijd fijn. Zet apart.

4. Meng het gehakt met het paneermeel, 2 eieren en de Original Spice Blend – Mexican Blend voor Gehakt.

5. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Bekleed de onderkant en zijkanten van de vorm met het gehaktmengsel en strijk het glad. Bedek het gehakt met de helft van de spinazie. Leg hier vervolgens de 4 gekookte eieren op, in een rijtje naast elkaar. Bedek de eieren met de rest van de spinazie en dek het geheel af met de rest van het gehakt. Druk voorzichtig aan.

6. Bak het gehaktbrood in 40 tot 50 minuten gaar. De kerntemperatuur moet 70°C zijn.

7. Laat het gehaktbrood een beetje afkoelen en haal hem uit de cakevorm. Snijd het brood in dikke plakken en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree en een frisse salade.

Variatietip:
Paneermeel bevat toegevoegd suiker en zout en bevat weinig vezels. Een gezondere variant maak je gemakkelijk zelf van oud bruin- of volkorenbrood. Laat het goed drogen, maal het daarna en het is klaar voor gebruik!

Ingrediënten

–  6 eieren
– 1 sjalot
– 2 el (zonnebloem)olie
– 500 g spinazie
– 1 kg mager gehakt
– 200 g paneermeel
– 4 el Original Spice Blend – Mexican Blend voor Gehakt
Zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

– Cakevorm
– Bakpapier
– Vleesthermometer (optioneel)