Gekruide boontjes met rauwe ham uit de oven - Verstegen
  • Space
Space

Gekruide boontjes met rauwe ham uit de oven

Een makkelijk te bereiden bijgerecht, perfect voor een grote groep eters.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dop de verse sperziebonen. Halveer de plakken parmaham.

  2. Kook de sperziebonen in 5 à 6 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water.

  3. Giet de boontjes af, voeg de olijfolie en de Groentefinish - Mix voor Boontjes toe en meng door elkaar.

  4. Leg circa 6 à 8 sperziebonen op een plakje parmaham en wikkel de parmaham er rondom omheen.

  5. Leg de gekruide boontjes met parmaham in een ovenschaal en verwarm voor circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.


Variatietip
Vervang de boontjes eens voor haricots verts.

Ingrediënten

- 800 g sperziebonen
- 10 plakken rauwe ham, bijv. parmaham of serranoham
- 1 zakje Groentefinish - Mix voor Boontjes
- 4 el olijfolie

Benodigdheden

Ovenschaal