Gemarineerde biefstukpuntjes met naanbrood

Op zoek naar een makkelijk gerecht? Zoek niet verder, met dit recept zet je een smaakvol gerecht snel op tafel! Malse biefstukpuntjes gemarineerd in rendang kruiden met lekker veel groenten als snijbonen en bloemkoolrijst. Doordat de biefstukpuntjes worden gemarineerd, krijgt het gerecht een extra lekkere smaak. Vervang voor een vegetarische twist de biefstukpuntjes door oesterzwam.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in schuine dunne repen.

2. Marineer de biefstukpuntjes met ½ van de zonnebloemolie en de Mix voor Rendang 10 minuten in de koelkast.

3. Beng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de snijbonen in 3 minuten beetgaar. Haal de snijbonen uit het water en kook de bloemkoolrijst 2 minuten in het kokend water.

4. Verwarm een pan met de overige zonnebloemolie en bak de rode peper en biefstukpuntjes 3 minuten. Voeg de snijbonen toe en bak nog 4 minuten.

5. Verdeel ondertussen het naanbrood over een met bakpapier beklede ovenplaat en bak af volgens de beschrijving op de verpakking in de oven. Rooster het sesamzaad 4 minuten in de oven mee.

6. Verdeel de bloemkoolrijst en rendang biefstukpuntjes over de borden, garneer met het geroosterde sesamzaad en serveer met het naanbrood.

Variatietip
Maak het gerecht vegetarisch door de biefstukpuntjes te vervangen door oesterzwam. Marineer de oesterzwam met de Mix voor Rendang en bak met de rode peper mee.

Ingrediënten

– 1 rode peper
– 500 g biefstukpuntjes
– 2 el zonnebloemolie
– 2 el Mix voor Rendang
– 250 g snijbonen
– 400 g bloemkoolrijst
– 4 mini naanbroden
– 5 gr sesamzaad