Gemarineerde kipdrumsticks met aardappelpartjes en spinazie

Zin in een kipgerecht? Maak dit eenvoudige hoofdgerecht met gemarineerde kipdrumsticks, krokant gebakken aardappelpartjes en spinazie. De kipdrumsticks zijn gekruid met World Spice Blend - Garam Masala, een heerlijke Indische kruidenmix. Meng Griekse yoghurt met citroenrasp voor een frisse touch aan dit gerecht. Voor een koolhydraatarme variant maak je dit gerecht met aubergine en cherrytomaten in plaats van de aardappelpartjes.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Marineer de kipdrumsticks met de World Spice Blend – Garam Masala en 1 el olijfolie. Zet dit vervolgens in de koelkast voor 10 minuten.

2. Pel en snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. Verwarm een pan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie en bak hier de kip drumsticks voor 10 minuten goudbruin en gaar. Draai de kipdrumsticks regelmatig om tijdens het pakken.

3. Verwarm ondertussen een andere pan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en bak hier de knoflook en ui voor 3 minuten tot deze licht beginnen te kleuren. Voeg hier de aardappelpartjes aan toe en bak deze voor 6 minuten tot dat deze goudbruin kleuren. Spatel hier voorzichtig de spinazie doorheen en bak deze voor 2 minuten mee zodat deze geslonken is en breng eventueel op smaak met wat zout.

4. Rasp de citroen met een fijne rasp en meng dit door de Griekse yoghurt heen.

5. Serveer de kip drumsticks met de aardappelpartjes en spinazie. Schep hier als laatste de citroenyoghurt overheen.

Variatietip
Wanneer je het gerecht koolhydraat arm wil houden vervang je de aardappelpartjes door aubergine en cherrytomaten. Snijd de aubergine in blokken van 2 cm en halveer de cherrytomaten. Bak deze voor 5 minuten en voeg hier de spinazie aan toe.

Ingrediënten

– 1 kg kipdrumsticks
– 1 el World Spice Blend – Garam Masala
– 3 el olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 500 g aardappelpartjes
– 400 g spinazie
– Zout
– 1 citroen
– 300 g Griekse yoghurt, 10% vet