Gepofte aardappels met kruidenboter

Op z'n Brits: jacked potatoes. Deze gepofte aardappels zijn een perfect bijgerecht voor de BBQ. Ze zijn heel eenvoudig te maken en superlekker met de zelfgemaakte kruidenboter. Heb je nog een beetje kruidenboter over? Voeg het dan toe aan een geroosterde maiskolf of smeer het op een plakje stokbrood.

  • Bereidingstijd: 65 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Boen de aardappelen onder de kraan schoon en droog goed af.

2. Leg 2 lagen aluminiumfolie over elkaar en leg er een aardappel op. Besprenkel de aardappel met olijfolie en een theelepel Mix voor Aardappel. Vouw de aluminiumfolie over de aardappel en zorg dat deze volledig dicht is. Herhaal dit met alle aardappels.

3. Leg de pakketjes voor circa 1 uur tussen de hete kolen van de barbecue. Draai de aardappels ieder kwartier een kwartslag.

4. Meng de zachte boter met een zakje Mix voor Kruidenboter en doe dit in een bakje. Laat in de koelkast de kruidenboter hard worden.

5. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

6. Controleer of de aardappel gaar is door een pakketje open te maken en met een prikker in de aardappel te prikken. Als de aardappel zacht is, is deze gaar.

7. Snijd de aardappels in de lengte doormidden, doe er een lepel kruidenboter in en garneer met bieslook.

Variatietip:
De kruidenboter die over is, is ook heerlijk op een geroosterde maiskolf of bij stokbrood.

Ingrediënten

– 4 grote aardappels
– 4 tl Mix voor Aardappel
– 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 1 zakje Mix voor Kruidenboter
– 1/2 bosje bieslook

Benodigdheden

– Aluminiumfolie