Deze hele tandoori bloemkool is een leuk en smaakvol gerecht, dat indruk maakt met zowel uiterlijk als zijn smaak! De kruidige tandoori olie zorgt voor een heerlijke balans met de zelfgemaakte tahinedressing.
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bladeren van de bloemkool.
2. Meng de World Spice Blend – Tandoori Masala met de olijfolie. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de tandoori olie over de bloemkool. Rooster de bloemkool in 50 minuten gaar in de oven.
3. Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng de citroensap en -rasp met de tahine, het Zeezout en het water tot een dressing.
4. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Roer regelmatig door zodat het niet verband. Snijd de bosui in schuine ringen.
5. Haal de bloemkool uit de oven en leg op een groot bord. Verdeel de tahinedressing, bosui en amandelschaafsel over de bloemkool. Garneer met de granaatappelpitten en serveer.
Variatietip:
Staat er een barbecueavond op de planning? Pak de bloemkool in met aluminiumfolie en gril de bloemkool in 35 minuten gaar op de BBQ.
– 1 grote bloemkool
– 2 el World Spice Blend – Tandoori Masala
– 3 el olijfolie
– 1 citroen
– 70 g tahine
– ½ tl Zeezout
– 60 ml water
– 30 g amandelschaafsel
– 2 stengels bosui
– 50 g granaatappelpitten
– Rasp