Geroosterde tomatensoep met gemakballen

Er is niets lekkerder dan een hartverwarmende tomatensoep met ballen op een regenachtige, koude dag. Deze geroosterde tomatensoep met gemakballen is zo’n soep die je dag gelijk beter maakt! De kruidige smaak van de gemakballen geeft de soep nog meer diepgang. Heerlijk in combinatie met de geroosterde groenten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, pel de ui en knoflook en snijd de ui in kwarten. Verdeel samen met de balsamicoazijn over een ovenschaal en plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Leg wanneer de tomaten nog 5 minuten in de oven moeten de stokbrood kruidenboter op een ovenplaat in de oven.

3. Bereid ondertussen de Kneed & Klaar Gemakballen –  klassiek gekruid volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de gemakballen 7 minuten.

4. Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook. Voeg de geroosterde tomaten toe en pureer de soep met een staafmixer.

5. Voeg de fijne soepgroente toe en kook nog 3 minuten. Breng de soep op smaak met Zwarte peper en Zeezout. Snijd de peterselie grof.

6. Verdeel de soep over de kommen en leg hier de gemakballen op. Garneer de soep met de peterselie en serveer met het stokbrood kruidenboter.

Variatietip:
Voor de glutenvrije variant van dit gerecht kan je het stokbrood vervangen door linzen pasta. Kook de linzenpasta volgens de beschrijving op de verpakking en voeg met de soepgroente toe aan de soep.

Ingrediënten

– 250 g cherrytomaten
– 1,5 kg roma tomaten
– 3 uien
– 2 tenen knoflook
– 100 ml balsamicoazijn
– 2 stokbroden kruidenboter
– 2 zakjes Kneed & klaar gemakballen – klassiek gekruid
– 2 el olijfolie
– 700 ml water
– 1 groentebouillonblokje
– 250 g fijne soepgroente
–  Zwarte peper
–  Zeezout
– 2 takjes krulpeterselie

Benodigdheden

– Ovenschaal
– Staafmixer