Geroosterde zuurdesem met muhammara

Deze zelfgemaakte muhammara is een feestje op iedere boterham! Het is ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken. De geroosterde paprika brengen we op smaak met diverse kruiden, wat heerlijk is bij de muhammara.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de courgette en aubergine in plakken.

2. Meng de paprika en knoflook met de Paprikapoeder (mild), Komijnzaad (gemalen) en ½ van de olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de oven. Leg wanneer de paprika nog 8 minuten in de oven moet de walnoten op de bakplaat.

3. Verhit ondertussen ½ van de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en gril de courgette en aubergine 8 minuten. Draai halverwege om.

4. Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Mix de limoenrasp en – sap met de paprika, knoflook, panko en ½ van de walnoten met behulp van een mixer tot een grove muhammara. Laat 15 minuten afkoelen in de koelkast

5. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en rooster het desembrood in 5 minuten goudbruin en krokant. Rasp ondertussen de Pecorino op een grove rasp.

6. Verdeel de muhammara over het desembrood en beleg met de courgette en aubergine. Verdeel de rucola en Pecorino over de het desembrood en garneer met de overige walnoten.

Variatietip:
Wil je het gerecht lactosevrij maken? Vervang dan de Pecorino door cherrytomaten.

Ingrediënten

– 3 rode paprika
-1 teen knoflook
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 tl Paprikapoeder (mild)
– 1 tl Komijnzaad (gemalen)
– 4 el olijfolie
– 150 g walnoten
– 1 limoen
– 30 g panko
– 4 sneden desembrood
– 70 g Pecorino
– 40 g rucola

Benodigdheden

– Mixer
– Grove rasp