Getoast briochebrood met gepocheerd ei

Romig, knapperig en luchtig, dit lunchgerecht heeft het allemaal! Met geroosterd briochebrood, op smaak gebracht met uien- en knoflookpoeder, afgetopt met frisse veldsla, knapperige bacon en een zacht gepocheerd eitje is het een ware smaakexplosie in de mond.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het briochebrood in 8 plakken van 2 cm.

2. Verwarm een pan met de helft van de ongezouten roomboter en bak de helft van het briochebrood in 6 minuten goudbruin. Draai halverwege om en voeg de helft van het Uienpoeder en Knoflookpoeder toe. Herhaal deze stap met de helft van de resterende ongezouten roomboter en het resterende briochebrood, resterende Uienpoeder en resterende Knoflookpoeder.

3. Verdeel het ontbijtspek over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 10 minuten in de oven. Snijd de tuinkers los.

4. Verwarm ondertussen een pan met het water en de helft van de witte wijnazijn tot net onder het kookpunt. Maak met behulp van een garde een draaikolk in het water en pocheer 4 eieren 3 minuten, voeg deze één voor één toe aan de pan.

5. Verwarm de resterende witte wijnazijn met het warme water in een steelpan. Split de resterende eieren en houd de eidooiers apart.

6. Voeg de eidooiers toe aan de pan met azijn en klopt dit tot yoghurtdikte met behulp van een garde. Roer de resterende roomboter en Gemalen Nootmuskaat erdoor.

7. Verdeel de veldsla en krokante ontbijtspek over het briochebrood en leg hier het gepocheerde ei op. Schep de Hollandaise saus over het ei en garneer met de tuinkers.

Variatietip
Wil je het gerecht vegetarisch serveren? Vervang het ontbijtspek door zongedroogde tomaat. 

Ingrediënten

– 1 briochebrood
– 4 el ongezouten roomboter
– 1 tl Verstegen Uienpoeder
– 1 tl Verstegen Knoflookpoeder
– 90 g ontbijtspek in plakken
– 5 g tuinkers
– 600 ml water
– 200 ml witte wijnazijn
– 7 eieren
– 3 el warm water
– 1 tl Verstegen Nootmuskaat gemalen
– 50 g veldsla

Benodigdheden

– Garde