Gevulde appels met kaneel uit de oven

Deze gevulde appels uit de oven zijn een waar feestje met de lekkerste kaneel! Een lekker en eenvoudig nagerecht met noten en amandelspijs. Ideaal als dessert bij het kerstdiner. Kaneel geeft een heerlijke warme smaak aan dit feestelijke gerecht. Met dit recept maak je 6 gevulde appels.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 6 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter.

2. Hak de noten grof en pers het sap uit de limoen. Zet beide apart. Meng het amandelspijs met de eidooier. Zet ook dit apart.

3. Snijd de bovenkant van de appels tot ongeveer 1 cm en smeer het snijvlak van het ‘kapje’ in met het limoensap. Boor het klokhuis uit de appels met een appelboor.

4. Hol de appels uit zonder de schil te beschadigen. Dit doe je met een bolletjes lepel, zodat je bolletjes van appel krijgt.

5. Snijd de appelbolletjes in grove stukken. Meng de appel met de noten, rozijnen, Kaneel (gemalen) en de honing.

6. Dicht het gat onderin de appel met het mengsel van amandelspijs en eidooier. Vul de uitgeholde appels met het appel- en notenmengsel en strooi er nog een beetje Kaneel (gemalen) over. Zet de gevulde appels in de ingevette ovenschaal.

7. Leg het kapje van de appels bovenop de vulling en plaats de ovenschaal voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

8. Serveer de gevulde appels lauwwarm met een bolletje kaneelijs.

Ingrediënten

– 6 grote appels
– 25 g amandelspijs
– 1 eidooier
– 1 limoen
– 100 g gemengde ongezouten noten
– 30 g rozijnen
– 3 el honing
– 3 tl Kaneel (gemalen)
– 2 el boter, om in te vetten

Benodigdheden

– Appelboor
– Bolletjesmaker
– Ovenschaal