Gevulde aubergine met gehakt, prei en paprika

Een lekker koolhydraatarm gerecht van gevulde aubergines met gehakt, frisse prei en zoete puntpaprika. Een makkelijk recept voor een doordeweekse dag.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de aubergines en smeer de binnenzijde van de aubergines in met 2 el olijfolie. Leg de aubergines met de platte zijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Snijd ondertussen de prei in halve ringen en de zoete puntpaprika in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Hak de pistachenoten grof.

3. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui aan. Voeg het rundergehakt en 3 tl World Spice Blends – Garam Masala toe.

4. Bak het gehakt rul.

5. Haal de aubergines uit de oven. Hol deze met een lepel voor de helft uit. Bewaar het vruchtvlees.

6. Voeg de prei, zoete puntpaprika en het aubergine vruchtvlees toe aan het gehakt en bak voor 2 minuten mee.

7. Vul de uitgeholde aubergines met het gehakt-groentemengsel. Garneer de uitgeholde aubergines met de pistachenoten.

Variatietip:
Voeg eventueel een frisse salade als bijgerecht toe aan het gerecht.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 4 aubergines
– 1 kleine prei
– 1 zoete puntpaprika
– 1 ui
– 40 g pistachenoten
– 3 tl World Spice Blends – Garam Masala
– 4 el olijfolie

Benodigdheden

– Bakpapier
– Bakplaat
– Kwastje