Gevulde aubergines met bulgur salade, lekker met geroosterde amandelen. Dit gerecht is op smaak gebracht met de World Spice Blend - Za'atar.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 el olijfolie met 1 el World Spice Blend – Za’atar. Halveer de aubergines en smeer de binnenzijde van de aubergines met de marinade. Leg de aubergines met de platte zijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2. Kook ondertussen de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuien fijn. Was en schil de bospeen. Snijd de bospeen in plakjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schraap met een lepel ongeveer de helft uit de gepofte aubergine. Meng alle groenten en bulgur in een kom en voeg 2 el olijfolie, 1 el World Spice Blend – Za’atar en naar smaak Zwarte peper en Zeezout toe.
3. Rooster de amandelen in een pan zonder olie bruin. Serveer twee uitgeholde halve aubergines op een bord. Vul met de bulgur salade en garneer af met de geroosterde amandelen.
Variatietip:
Vervang de aubergines ook eens door uitgeholde courgettes.
– 4 aubergines
– 200 g bulgur
– 3 grote tomaten
– 2 bospeen
– 2 bosuien
– 75 g blanke amandelen
– 2 el World Spice Blend – Za’atar
– 4 el olijfolie
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Bakplaat
– Bakpapier