Deze bifteki heeft een verrassende vulling. Ontdek zelf dit Griekse gerecht! De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.
1. Snijd de tomaten in parten, de rode ui in ringen en de paprika’s in blokjes. Meng dit in een kom met de verkruimelde feta en olijfolie. Bestrooi met Oregano en naar smaak met Zeezout. Laat dit even staan.
2. Grill de pitabroodjes even kort op de grillplaat. Snijd de feta in 8 gelijke plakken. Tip: het makkelijkste is om de feta steeds te halveren tot er acht gelijke stukken ontstaan.
3. Meng het gehakt met het ei en het zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen.
4. Neem 1/8 deel van het gehakt en maak een langwerpig balletje. Leg de feta in het midden en vouw het gehakt er omheen. Kneed voorzichtig en zorg dat alle naden goed dicht zitten.
5. Verwarm boter in een koekenpan en bak de bifteki in 10 à 15 minuten mooi bruin. Vul de pitabroodjes met een beetje Griekse salade. Verdeel de gevulde bifteki over de pitabroodjes en serveer naar smaak met tzatziki.
Voor de bifteki:
– 4 pitabroodjes
– 500 g rundergehakt
– 100 g feta kaas
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes
– 25 g boter
– Tzatziki, ter garnering
Voor de salade:
– 100 g feta kaas verkruimeld
– 5 grote tomaten
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 tl Oregano
– Zeezout, naar smaak
– 2 el olijfolie extra vierge
– Grillplaat