Gevulde broodjes met ei en ham

Lekkere kaiserbroodjes gevuld met ei, ham en kaas. Een heerlijk gerecht voor het ontbijt, bij een brunch of voor de lunch.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch, Ontbijt

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC en zorg dat enkel de onderwarmte van de elektrische oven aanstaat. Snijd het kapje van de niet afgebakken kaiserbroodjes. Hol heel voorzichtig de broodjes uit en zorg dat deze niet scheuren aan de onderkant.

2. Meng in een kom de hamblokjes met ¾ van de geraspte kaas en 2 tl Provençaalse kruiden. Vul de broodjes met het mengsel.

3. Leg de gevulde broodjes en de kapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Breek in elk broodje voorzichtig één ei. Verdeel ¼ van de kaas en 1 tl Provençaalse kruiden over de gevulde broodjes.

4. Zet de bakplaat voor ongeveer 7 à 11 minuten in de voorverwarmde oven, tot het ei naar wens gestold is. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Serveer direct.

Variatietip:
Vervang de hamblokjes ook eens voor kleingesneden chorizo blokjes.

Ingrediënten

– 4 kaiserbroodjes, niet afgebakken
– 4 middelgrote eieren
– 75 g gekookte hamblokjes
– 50 g geraspte kaas
– 3 tl Provençaalse kruiden
– peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

– Bakplaat
– Bakpapier