Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt. Groenten eet je met deze gevulde courgette met gehakt op een vernieuwende manier! De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes. Snijd de sjalotten en knoflook fijn.

2. Verhit de olijfolie in een wok. Fruit de sjalotten en knoflook. Voeg het gehakt en de Mix voor Gehakt – Slagersrecept toe en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens het courgette vruchtvlees, de paprika en de champignons toe en wok deze 5 minuten mee.

3. Leg de courgettes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul ze met het mengsel en strooi de geraspte kaas er overheen. Zet voor 20 minuten in de oven. Grill de gevulde courgettes nog 3 minuten op de grillstand voor een knapperig korstje.

Variatietip: 
Maak een vegetarische variant door het gehakt te vervangen voor vegetarisch gehakt. Het gehaktmengsel is ook heerlijk in gegrilde zoete puntpaprika’s.

Ingrediënten

– 4 kleine courgette
– 300 g rundergehakt
– 100 g (kastanje)champignons
– 1 rode paprika
– 2 sjalotten
– 1 teentje knoflook
– 100 g geraspte oude kaas
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Slagersrecept
– 2 el olijfolie