Gevulde eieren met krokante pancetta

Deze gevulde eieren met krokante pancetta zijn een heerlijk, makkelijk hapje voor bij de brunch. Met dit recept maak je in totaal 12 halve gevulde eieren, hiervan kun je heerlijk met z'n vieren eten.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Snacks

Bereidingswijze

  1. Prik een gaatje in de eieren. Kook de eieren in ruim kokend water voor circa 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en bak de plakken pancetta krokant en bruin. Laat op een keukenpapiertje uitlekken en breek in kleine stukjes.
  3. Snijd de eieren met een scherp mes in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel voorzichtig met het puntje van een mes en prak het eigeel in een kom. Meng dit met de mayonaise, Bieslook en naar smaak peper en zout.
  4. Vul de uitgeholde eieren met het eimengsel. Dit kan met twee kleine vorken of een spuitzak met een tuitje. Garneer met de Paprikapoeder en gebakken stukjes pancetta.

Dit recept is voor 12 gevulde eieren.

Ingrediënten

– 1 doosje eieren à 6 stuks
– 4 plakken pancetta
– 2 el mayonaise
– 2 tl Bieslook
– 1 tl Paprikapoeder
– peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

Spuitzak met tuitje