Gevulde koeken met anijszaad

Maak met dit recept de lekkerste gevulde koeken! Met het anijszaad geef je een geweldige twist aan de koeken. Gegarandeerd succes! De bereiding is voor circa 10 gevulde koeken.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 10 Personen
  • Categorieën: Bakken

Bereidingswijze

1. Snijd de koude boter in stukjes. Doe deze in een kom en meng hierdoor de bloem, witte basterdsuiker en een snuf zout. Kneed dit tot een stevig deeg. Voeg, indien nodig hier nog 1 à 2 eetlepels melk aan toe.

2. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

4. Kluts het ei in een kommetje. Meng de amandelspijs met de helft van het geklutste ei, het Anijszaad (gemalen) en de citroenrasp. Zet dit apart.

5. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter en steek er met de uitsteekvorm 20 rondjes van. Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Mix 1 eetlepel melk door het geklutste ei en bestrijk de bovenkant van de rondjes.

7. Verdeel hierover het amandelspijs in 10 gelijke delen. Leg hierop de overige 10 rondjes en druk de zijkanten goed aan. Verdeel de halve amandelen over de gevulde koek en bestrijk de bovenkant met de rest van het eimengsel.

8. Bak de gevulde koeken in ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Variatietip:
Maak eens gevulde speculaaskoeken door de witte basterdsuiker te vervangen voor bruine basterdsuiker en voeg naar smaak Specerijenmix voor Koek & Speculaas toe.

Ingrediënten

– 300 g bloem
– 200 g roomboter (koud)
– 150 g witte basterdsuiker
– 200 g amandelspijs
– 1 ei
– 4 el melk
– 2 tl Anijszaad (gemalen)
– 1 tl citroenrasp
– zout
– halve amandelen, ter decoratie
– optioneel: 1 à 2 eetlepels melk

Benodigdheden

– Vershoudfolie
– Ronde uitsteekvorm
– Bakpapier
– Bakplaat