Gevulde portobello met kipgehakt

Gevulde portobello met kipgehakt. Met dit recept zet je een lekker koolhydraatarm gerecht op tafel, zonder toegevoegd zout! Serveer de portobello met een frisse salade.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Maak de portobello’s schoon en laat heel. Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes en de lente-ui in ringen.

2. Verhit een koekenpan met de (olijf)olie en fruit de ui glazig. Haal van het vuur af.

3. Meng in een kom het kipgehakt met de paprika, het ei, de gefruite ui, de geraspte mozzarella en de World Spice Blend – Vadouvan. Voeg eventueel Witte peper (gemalen)  naar smaak toe.

4. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de portobello’s met het gehakt mengsel. Bak ze voor circa 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

5. Garneer de gevulde portobello’s met de lente-ui.

Variatietip:
Vervang de mozzarella kaas ook eens door een blauwe kaas, zoals gorgonzola. Gebruik circa 75 g voor een pittige twist aan het recept.

Ingrediënten

– 4 grote portobello’s
– 300 g kipgehakt
– 1 groene paprika
– 1 ei
– 1 rode ui
– 1 lente-ui
– 150 g geraspte mozzarella kaas
– 3 á 4 tl World Spice Blend – Vadouvan
– 2 el (olijf)olie
Witte peper (gemalen), naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier