Deze goedgevulde visstoof is een verrukkelijke verwennerij! De visstoof is zó gemaakt, vol van smaak en lekker fris door de Nordic kruiden, wat wil je nog meer? We kiezen voor mosselen, kabeljauwhaas en garnalen. Liever geen schaal- en schelpdieren? Vervang de mosselen en garnalen dan door zalm en pangasiusfilet.
1. Spoel de mosselen schoon onder koud water. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Snijd de citroen in parten en hak de dille grof. Meng de visbouillon tabletten met het warme water.
2. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de tomatenpuree, cherrytomaten, World Spice Blend – Nordic en mosselen 3 minuten. Blus dit af met de visbouillon en breng aan de kook met de deksel op de pan.
3. Voeg de kabeljauw en garnalen toe en stoof gedurende 8 minuten.
4. Verdeel de visstoof over de borden en garneer met de dille en citroenpartjes.
Variatietip:
Wanneer de visstoof schaal- en schelpdieren vrij moet zijn, vervang dan de mosselen en garnalen door zalm en pangasiusfilet.
– 800 g mosselen
– 250 g kabeljauwhaas
– 1 citroen
– 3 takken dille
– 2 visbouillon tabletten
– 700 ml warm water
– 1 el olijfolie
– 2 el tomatenpuree
– 250 g cherrytomaten
– 2 el World Spice Blend – Nordic
– 150 g garnalen