Gordita’s met pittig peulgehakt

Deze gordita’s boordevol groenten zijn het ideale gerecht wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. Heerlijk met het pittig gekruid gehakt, avocado, paprika, kidneybonen en nog meer lekkere smaakmakers. Door het gebruik van het pittig gekruid peulgehakt krijgt het gerecht lekker veel smaak. Gebruik voor de basis gordita’s of, voor wanneer je een glutenvrij dieet volgt, maïstaco’s en maak het af met cheddar en wat crème fraîche.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de avocado’s verwijder de pit, schil en snijd in plakken. Pel de rode ui en snijd in hele ringen.

2. Snijd de rode paprika in blokken van 2 cm. Spoel de kidneybonen onder koud water.

3. Bereid het Kneed & Klaar Peulgehakt pittig gekruid volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm een pan met de olijfolie en bak het peulgehakt 4 minuten. Voeg de kidneybonen, rode paprika, Zwarte peper en Zeezout toe en bak nog 4 minuten.

4. Leg de gordita wraps op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel aan 1 kant de geraspte cheddarkaas er over. Rooster 10 minuten in de oven.

5. Haal de gordita wraps uit de oven en verdeel aan de kant zonder kaas het peulgehakt mengsel, rode ui en avocado.

6. Leg de gordita wraps half gevouwen op de borden en verdeel de lactosevrije crème fraîche over het geheel.

Variatietip:
Volg je een glutenvrij dieet? Vervang de gordita’s dan door maïstaco’s en het recept is glutenvrij!

Ingrediënten

– 2 avocado’s
– 2 rode uien
– 2 rode paprika’s
– 200 g kidneybonen
– 2 zakje Kneed & Klaar Peulgehakt pittig gekruid
– 2 el olijfolie
– ½ tl Zwarte peper
– ½ tl Zeezout
– 8 gordita wraps
– 80 gr geraspte cheddar
– 70 gr lactosevrije crème fraîche