Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola en vers fruit - Verstegen
  • Space
Space

Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola en vers fruit

Met dit recept maak je ongeveer 15 porties granola. Geniet 2 weken iedere ochtend van een heerlijk ontbijtje van yoghurt met je zelfgemaakte granola. Voeg er eventueel fruit naar keuze aan toe.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Ontbijt

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

  2. Meng de havervlokken, amandelen, pompoenpitten, hazelnoten en het Sesamzaad door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met de Mix voor Koek & Speculaas. Voeg de olie en de honing toe en roer alles goed om, zodat alles een beetje vochtig is.

  3. Verspreid het mengsel over een grote bakplaat. Zorg dat de laag niet te dik is, dan roostert het beter.

  4. Rooster de granola in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gelijkmatig bruin. Schep iedere 10 minuten het mengsel even goed. Laat de granola vervolgens volledig afkoelen.

  5. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes en voeg ze samen met de rozijnen toe aan de granola. Bewaar het geheel in een luchtdichte pot. Dan blijft de granola voor circa 3 weken knapperig.

  6. Voeg de granola vervolgens toe aan een kom met Griekse yoghurt en vers fruit naar keuze.


Variatietip:
Maak de granola ook eens met andere zaden, pitten en noten, zoals zonnebloempitten, lijnzaad, walnoten, paranoten, pecannoten, cashewnoten, etc. Varieer met fruit, van zacht rood fruit tot appelpartjes.

Ingrediënten

- 300 g havervlokken
- 50 g amandelen
- 50 g pompoenpitten
- 75 g blanke hazelnoten
- 50 g Sesamzaad
- 1 el Mix voor Koek & Speculaas
- 100 ml zonnebloemolie
- 75 ml vloeibare honing
- 75 g gedroogde abrikozen
- 75 g rozijnen
- 250 g Griekse yoghurt
- 75 g vers fruit