Groene shakshuka

Deze shakshuka is met groene groenten in plaats van met een rode tomatensaus! Een groene shakshuka met spinazie, doperwten en broccoli. Een bijzondere twist op dit Midden-Oosterse groentegerecht. Dit vegetarische gerecht is op smaak gebracht met de World Spice Blend - Harissa.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en kook de broccoli roosjes beetgaar in ongeveer 5 minuten. Kook de laatste minuut de doperwten even mee
  3. Neem een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook in een paar minuten aan in een beetje olie.
  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Breng, als de spinazie geslonken is, de spinazie op smaak met de World Spice Blend – Harissa. Voeg de gekookte broccoli en doperwten toe aan de spinazie.
  5. Maak in de groenten 4 kuiltjes voor de eieren. Tik een ei in een kopje en giet het ei in een kuiltje. Herhaal dit met de overige 3 eieren Sluit de pan met een deksel en serveer als de eieren gestold zijn.
  6. Garneer naar smaak met verse peterselie en feta.

Variatietip:
Je kunt elke groene groenten toevoegen of vervangen in deze shakshuka. Ook lekker is bijvoorbeeld courgette in blokjes, boontjes of groene asperges. Kook hiervoor de boontjes en groene asperges, zoals de broccoli en doperwten. De courgette blokjes bak je in de koekenpan.

Ingrediënten

– 200 g spinazie
– 50 g doperwten (diepvries)
– 1 broccoli
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 4 eieren (middel)
World Spice Blend – Harissa naar smaak
– olie
– zout, naar smaak
– verkruimelde feta, ter garnering
– een handje verse peterselie, ter garnering