Groentesoep met prei, bleekselderij en soepballetjes - Verstegen
  • Space
Space

Groentesoep met prei, bleekselderij en soepballetjes

Een lichte zomerse soep met prei, bleekselderij, bospeen, vermicelli en kleine soepballetjes.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch Soep

Bereidingswijze


  1. Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in kleine plakjes en de bospenen in dunne plakjes. Snipper de knoflook fijn. Meng 1,5 L warm water met de groentebouillonblokjes.

  2. Meng in een kom het gehakt met de Mix voor Gehakt – Tuinkruiden. Draai kleine soepballetjes van circa 5 gram.

  3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de knoflook aan. Voeg de bouillon, vermicelli en kleine soepballetjes en laat voor circa 5 minuten koken. Voeg de prei, bleekselderij, bospenen en vermicelli toe. Laat voor circa 3 minuten koken, zodat de groenten beetgaar blijven.

  4. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de borden en garneer met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

- 500 g gehakt, naar keuze
- 1 prei
- 3 stengels bleekselderij
- 2 bospenen
- 250 g vermicelli
- 2 tenen knoflook
- 1 zakje Mix voor Gehakt – Tuinkruiden
- 2 groentebouillonblokjes
- half bosje verse peterselie
- 1,5 L warm water
- 2 el olijfolie

Benodigdheden

Grote Soeppan