Een lekkere vegetarische groentespies met paprika, courgette, (kastanje) champignons en rode ui, wat gegrild is op de barbecue. Dit recept is voor 8 groentespiesjes.
1. Laat de satéprikkers in water weken.
2. Snijd de gele en rode paprika in grove stukken, de courgette in halve plakken en de rode ui in grove stukken. Halveer eventueel de (kastanje)champignons.
3. Meng in een grote kom olijfolie met de World Spice Blend – Toscane.
4. Voeg de paprika, courgette, (kastanje)champignons en rode ui toe en meng goed, zodat het mengsel verdeeld is over alle groenten.
5. Steek de barbecue aan.
6. Rijg de gemarineerde groenten om en om aan de satéprikkers.
7. Grill de groentespies in circa 6 à 8 minuten gaar op de barbecue.
Variatietip:
Wil je géén vegetarische groentespies? Vervang dan de gele paprika ook eens voor een kipfilet. Marineer de kipblokjes mee met de groenten.
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– ½ courgette
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 rode ui
– 2 tl World Spice Blend – Toscane
– 4 el olijfolie
– 8 satéprikkers