Halloumi burger met Ras el Hanout wedges

Een heerlijke vegetarische burger met gegrilde halloumi, gegrilde puntpaprika en avocado mayonaise. Lekker met de gebakken Ras el Hanout wedges.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen en snijd ze in lange, dunne wedges. Dep de wedges goed droog. Meng de wedges in een kom met de olijfolie en 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout. Leg de wedges op een bakplaat en rooster deze voor 30 à 35 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Draai halverwege om. Bestrooi na de bereiding naar smaak met Zeezout.

2. Snijd 15 minuten voor het einde van de oventijd de puntpaprika’s over de lengte door de helft, verwijder de zaadjes en halveer in de breedte. Snijd de halloumi kaas in de lengte doormidden. Ontpit de avocado en prak deze fijn. Meng de avocado met de mayonaise en het sap van de limoen.

3. Verhit de grillpan. Meng de olijfolie met 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout en eventueel Zeezout naar smaak. Marineer de halloumi en zoete puntpaprika. Grill de zoete puntpaprika’s in de pan. Grill vervolgens de halloumi per zijde circa 1 minuut.

4. Snijd de (hamburger)broodjes doormidden en besmeer met de avocado mayonaise. Verdeel de rucola, gegrilde zoete puntpaprika’s en halloumi over de burgers. Serveer met de krokante Ras el Hanout wedges.

Variatietip:
Maak ook eens zelf een burger van kipgehakt voor een zoutarme burger (in samenwerking met de Nierstichting). Meng hiervoor 2 el olijfolie met 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout en Zwarte peper naar smaak. Marineer het gehakt met dit mengsel, verdeel in 4 gelijke delen en vorm burgers.

Ingrediënten

Voor de burgers:
– 4 (harde) broodjes, naar keuze
– 2 zoete puntpaprika’s
– 40 g rucola
– 1 avocado
– 1 limoen
– 2 blokken halloumi kaas à 200 g per stuk
– 3 el mayonaise
– 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 2 el olijfolie
Zeezout, naar smaak

Voor de Ras el Hanout wedges:
– 1 kg vastkokende aardappelen met (rode) schil
– 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– 6 el olijfolie
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Grillpan
– Bakplaat