Harissa wortelen met losgeklopte geitenkaas en granaatappelpitten

De zoete harissa wortelen krijgen een diepere smaak door het gebruik van de de blend. Heerlijk met de volle smaak van de romige geitenkaas en de zoete granaatappelpitten. Door het opkloppen van de geitenkaas met de slagroom krijgt de geitenkaas een zachte en romige structuur.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het groen van de bospenen, maar laat nog 2 tot 3 cm zitten. Meng de olijfolie met 2 el World Spice Blend – Harissa en het zout. Verdeel het kruidenmengsel over de bospenen. Zorg dat alle penen goed zijn bedekt met het kruidenmengsel. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

2. Klop de geitenkaas samen met slagroom en de honing 2 minuten los met een mixer.

3. Verdeel de losgeklopte geitenkaas over de borden gevolgd door de veldsla, geroosterde wortelen, granaatappelpitten, pistachenoten en de resterende World Spice Blend – Harissa.

Variatietip
Gebruik vegan roomkaas en agavesiroop in plaats van geitenkaas en honing als je het gerecht plantaardig wilt maken

Ingrediënten

– 1 kg bospenen
– 4 el olijfolie
– 2 ½ el World Spice Blend – Harissa
– 1 ½ tl zout
– 400 g zachte geitenkaas
– 200 ml verse slagroom
– 2 el honing
– 50 g veldsla
– 100 g granaatappelpitten
– 30 g pistachenoten, ongezouten

Benodigdheden

– Handmixer
– Oven
– Bakplaat
– Bakpapier