Hartig pompoen-notenbrood

Laat een beetje afkoelen voor je het aansnijdt en serveer met gezouten boter.

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Oventijd: 30-40 minuten
  • Aantal Personen: 10 Personen
  • Categorieën: Bakken, Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200°C.

2. Was de pompoen, snijd in blokjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Hussel om met een beetje olie en bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot de pompoen helemaal gaar is.

3. Laat de pompoenstukjes even uitlekken in een zeefje en maal fijn in de keukenmachine.

4. Doe bloem, gist, ChilipoederNootmuskaat (gemalen) en zout in de kom van de keukenmachine en meng met de deeghaak even door elkaar. Voeg de pompoenpuree toe en kneed zo’n 10 minuten.

5. Met de hand kneden kan ook, kneed dan 15 minuten. Voeg een theelepel water toe als het deeg te droog is. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

6. Hak de noten grof en meng door het deeg, kneed weer even door.

7. Doe het deeg in een brood- of cakevorm die met bakpapier is bekleed en laat nog 30 minuten afgedekt rijzen. Bestrijk dan met olijfolie en strooi de pompoenpitjes er overheen, druk zachtjes aan.

8. Bak 30 tot 40 minuten op 200°C. Je kunt controleren of het brood gaar is door op de onderkant te kloppen, dat moet hol klinken.

9. Laat een beetje afkoelen voor je het aansnijdt en serveer met gezouten boter.

Ingrediënten

– 500 g biologische pompoen
– 7 g gedroogde gist (1 zakje)
– 500 g bloem voor witbrood
– 1 tl Chilipoeder
– 1 tl Nootmuskaat (gemalen)
– 2 tl Zeezout
– 100 g gemengde noten
– 10 g pompoenpitjes
– Olijfolie