Hartige filodeegtaart met spek en pompoen

Maak eens deze hartige filodeegtaart. Heerlijk gekruid met de 100% natuurlijk mix voor speklapjes en door de pompoen en lekker winters gerecht.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met 25 gram roomboter. Snipper de ui, snijd de speklapjes in reepjes en de pompoen in blokjes. Wrijf de speklapjes in met de Mix voor Speklapjes 100% natuurlijk.
  2. Verhit een pan met 25 gram roomboter en fruit de ui aan tot deze glazig is. Voeg de speklapjes toe en bak mee tot ze gaar zijn, ze hoeven niet krokant gebakken te worden. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met 100 ml water.
  3. Smelt de rest van de boter en bestrijk hiermee het filodeeg. Vul de ingevette ovenschaal met 2/3 van het filodeeg. Verdeel het mengsel van de speklapjes en pompoen over het filodeeg en dek af met de rest van het filodeeg. Bak dit in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin.

Ingrediënten

– 100 g roomboter
– 1 ui
– 4 speklapjes
– 400 g pompoen (geschild gewicht)
– 1 zakje Mix voor Speklapjes 100% natuurlijk
– 1 pak filodeeg
– 100 ml water

Benodigdheden

Ovenschaal