Het perfecte tussendoortje, ontbijt óf zelfs dessert. Van dit voedzame bananenbrood krijg je geen genoeg! Lekker met wat knapperige pecannoten en amandelschaafsel on top.
1. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Smelt de ongezouten roomboter in een pan. Smeer de cakevorm een beetje in met de gesmolten boter en bekleed de bodem en de lange zijkanten met bakpapier.
2. Voeg de overige gesmolten roomboter samen met ¾ van de bananen, eieren, de Specerijenmix voor Koek & Speculaas en het Zeezout in een blender. Blend dit tot een glad beslag. Voeg de havermout, het bakpoeder en de baking soda toe en blend tot een mooi glad beslag.
3. Spatel de pecannoten en 3/4 van het amandelschaafsel erdoorheen. Stort het beslag in de cakevorm. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en leg boven op het beslag. Verdeel het overgebleven amandelschaafsel over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Test met een houten prikker of de cake gaar is in het midden. Komt de prikker droog terug? Dan is het bananenbrood klaar. Nog wat nat beslag aan de prikker? Bak de cake dan nog iets langer.
Variatietip:
Vervang de bananen door 300 gr pompoenpuree voor een smeuïg havermout pompoenbrood.
– 60 gr ongezouten roomboter
– 4 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 el Specerijenmix voor Koek & Speculaas
– Snuf Zeezout
– 170 gr havermout
– 1,5 tl bakpoeder
– 0,5 tl baking soda
– 70 gr pecannoten
– 55 gr amandelschaafsel
– Blender of keukenmachine
– Cakevorm 25 cm