Begin je dag goed met een voedzaam ontbijt: maak deze superhealthy en eenvoudige havermoutpap met chai kruiden! De chai kruidenmix wordt gemaakt van kaneel, kardemom, anijszaad en gember. Een lekker kruidig geheel, maar door de toevoeging van appel en cacaonibs ook licht zoet van smaak.
1. Verwarm een pan op middelhoog vuur met de vegan havermelk 5 minuten tot net onder het kookpunt.
2. Meng de havermout met Kardemon (gemalen), Anijszaad (gemalen), de helft van de Kaneel (gemalen) en Gember (gemalen).
3. Giet hier vervolgens de havermelk bij en meng door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten staan en verdeel dit over de kommen.
4. Halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakken van 5 mm dik.
5. Garneer de havermout met de appel en cacaonibs. Strooi hier met een zeef de overige Kaneel (gemalen)
Variatietip:
Wanneer de havermout niet vegan hoeft te zijn, kan de havermelk vervangen worden door halfvolle koemelk
– 700 ml vegan havermelk
– 200 g volkoren havermout
– 1 tl Kardemon (gemalen)
– 1 tl Anijszaad (gemalen)
– 2 tl Kaneel (gemalen)
– ½ tl Gember (gemalen)
– 1 appel
– 20 g cacaonibs