Hele kip van de BBQ - Verstegen
  • Space
Space

Hele kip van de BBQ

Geniet met dit recept van een heerlijke gebraden kip van de barbecue. De Pure Specerijenmengeling – Cajun geeft de kip een heerlijke Noord-Amerikaanse touch.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 90 minuten
  • Aantal Personen: 6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Leg de kip op zijn rug. Snijd de kip open en knip met een (wild)schaar de ruggengraat uit de kip. Keer de kip in zijn geheel om en druk hem stevig plat tot een platte kip. Draai de poten plat naar buiten. Tip: Doe twee ijzeren spiesen kruislings door de kip heen, zodat je de kip eenvoudig op de barbecue kunt omdraaien.

  2. Marineer de kip goed rondom met de Pure Specerijenmengeling - Cajun. Laat dit 1 uur staan, zodat de smaken goed in de kip trekken. Marineer de kip bijvoorbeeld al de avond van tevoren.

  3. Steek de barbecue aan. Leg de kip op direct vuur op de BBQ en grill deze aan beide kanten aan. Leg de kip vervolgens op een ruim stuk aluminium folie en gaar de kip op indirect vuur met de deksel op de barbecue. Dit duurt circa 30 à 40 minuten. Tip: check met een thermometer of de kern van de kip gaar is. Deze moet minimaal 75°C zijn.

Ingrediënten

- 1 hele kip van circa 1,2 kg
- 2 el Pure Specerijenmengeling – Cajun

Benodigdheden

Een ruim stuk aluminium folie
2 ijzeren spiesen