Hollandse erwtensoep met rookworst

Er is niets zo lekker als een hartverwarmend kommetje met stevige erwtensoep. Met onze smaakmakers zoals laurier en foelie is het wat ons betreft een soep om vaker te maken! Serveer met plakjes rookworst en geniet van dit ultieme comfortfood recept.

  • Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur wachttijd
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Soep

Bereidingswijze

1. Schil de wortel en knolselderij en snijd in stukken van 3 cm. Pel en snijd de ui de grof.

2. Was de spliterwten onder lauwwarm water en zet in een pan net onderwater. Breng aan de kook en schuim af met een schuimspaan. Voeg na 30 minuten de groentebouillon tabletten, knolselderij, wortel, ui, Laurierblad en Foelie toe. Kook in 1,5 uur gaar. Verwijder de Laurier en Foelie en pureer de erwtensoep grof.

3. Bereid ondertussen de rookworst volgens de beschrijving op de verpakking en snijd in plakken.

4. Verdeel de erwtensoep over de kommen en garneer met de rookworst.

Variatietip
Vervang de rookworst door vegetarische rookworst wanneer de erwtensoep vegetarisch moet zijn.

Ingrediënten

– 180 g wortel
– 250 g knolselderij
– 1 ui
– 500 g spliterwten
– 2 st groentebouillon tabletten
– 3 Verstegen Laurier
– 2 st Verstegen Foelie
– 285 g rookworst

Benodigdheden

– Schuimspaan
– Staafmixer