Een perfect gerecht voor bij de borrel. De romige hummus met za’atar is heerlijk om met Libanees brood te eten.
1. Laat de kikkererwten uitlekken en pel de teen knoflook. Voeg samen met de tahin, zout, citroensap en 2 tl World Spice Blend – Za’atar toe aan de keukenmachine. Mix kort. Voeg één voor één 6 el olie toe. Mix tot een gladde hummus.
2. Verhit de grillpan en rooster het Libanees brood 1 minuut per kant. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot goudbruin.
3. Serveer de hummus in een kom en garneer met de olijfolie, granaatappelpitten, geroosterd amandelschaafsel, munt en resterende World Spice Blend – Za’atar. Serveer met het Libanees brood.
– 400 g kikkererwten uit blik
– 1 teen knoflook
– 3 el tahin
– ½ tl zout
– 3 el citroensap
– 2 ½ tl World Spice Blend – Za’atar
– 7 el extra vierge olijfolie
– 4 volkoren Libanees brood
– 10 g amandelschaafsel
– 30 g granaatappelpitten
– 5 g verse munt
– Keukenmachine
– Grillpan