Hutspot met braadworst

Weer een recept vol lekkere smaken! De hutspot wordt aangevuld met een gebakken braadworst en een heerlijke rijke rode ui jus. Laat dit gerecht rond de tafel gaan en je zult gegarandeerd blije gezichten zien!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook in een grote pan. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Snijd het bovenste gedeelte groen van de wortelen af en leg apart. Rasp de wortelen fijn met behulp van een keukenmachine of rasp. Voeg de aardappelen toe aan het kokend water en kook voor 10 minuten. Voeg daarna de geraspte wortelen en de gesneden ui toe en kook vervolgens nog 10 minuten of tot ze gaar zijn.

2. Giet de hutspot af en voeg 50 gram boter, melk en de Mix voor Stamppot – Hutspot toe en stamp fijn. Voeg Zeezout naar smaak toe. Houd warm.

3. Verhit een pan en voeg de olie en braadworst toe. Bak de worst rondom goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de braadworst 10 minuten garen.

4. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Haal de worst uit de pan maar laat het vet in de pan zitten. Karamelliseer de uien gedurende 10 minuten op laag vuur in de pan van de braadworst. Voeg vervolgens de resterende boter, het bouillonblokje en de bloem toe en roer 1 minuut door met een garde of vork. Voeg daarna het warme water toe en laat inkoken voor 5 minuten.

5. Serveer de hutspot met de braadworst en jus en garneer met het wortelgroen en geraspte kaas.

Ingrediënten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 1 bos bospeen met groen
– 300 g gesneden ui
– 100 g roomboter, ongezouten
– 50 ml volle melk
– 1 zakje Mix voor Stamppot – Hutspot
Zeezout, naar smaak
– 2 el zonnebloemolie
– 400 g braadworst
– 1 rode ui
– ½ rundvlees bouillonblokje
– 2 el bloem
– 150 ml warm water
– 80 g geraspte kaas, naar keuze

Benodigdheden

– Keukenmachine
– Rasp