Italiaans gehaktbrood

Sommige klassiekers zijn zo lekker, die wil je blijven maken! Gehaktbrood is zo’n gerecht. Lekker, feestelijk en vol van smaak. Dit recept combineert sappig gehakt, wat we op smaak brengen met Toscaanse kruiden en rozemarijn, met een pittige toets van mosterd. Perfect als hoofdgerecht bij een diner of luxe snack! Het is beter om niet te veel zout te gebruiken. Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen.

2. Pel en snipper de ui fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, mosterd, Rozemarijn, World Spice Blend – Toscane, het ei en paneermeel. Is het mengsel te nat? Voeg wat extra paneermeel toe. Vorm van het mengsel een lang gehaktbrood.

3. Roer het eigeel met de melk los. Rol het bladerdeeg uit. Leg het gehaktbrood in verticale richting op ½ van de rollen bladerdeeg. Rol het deeg over het gehaktbrood. Plak de rand dicht door met behulp van een kwastje het met eigeel te bestrijken. Leg het gehaktbrood met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw en plak beide uiteinden dicht. Bestrijk het gehele gehaktbrood met het eigeel.

4. Snijd uit de overige rol bladerdeeg feestelijke sterretjes en plak op het gehaktbrood. Bestrijk de versieringen met het eigeel.

5. Bak het gehaktbrood in de oven voor 40 minuten tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.

6. Pluk de takjes van de rozemarijn. Snijd het gehaktbrood in mooie plakken. Garneer met de verse rozemarijn.

Variatietip:
Heb je nog wat van het gehaktbrood over? Koud of op de borrelplank is zo’n plakje de volgende dag ook heerlijk! Heb je nog wat bladerdeeg over? Steek meer sterren uit en serveer bij het gehaktbrood of bewaar het voor de volgende dag bij een borrelplank!

Ingrediënten

– 2 rollen bladerdeeg
– 1 witte ui
– 500 gr half om half gehakt
– 1 el gladde mosterd
– ½ el Rozemarijn
– 1 el World Spice Blend – Toscane
– 1 ei
– 40 gr paneermeel
– 1 eigeel
– 1 el melk
– 2 takjes verse rozemarijn

Benodigdheden

– Kwastje