Ontdek de eenvoud van deze smaakvolle Italiaanse bol met gegrilde paprika. De pesto zorgt ervoor dat de smaak van de gemarineerde paprika helemaal tot zijn recht komt. Voeg hier romige burrata aan toe en je hebt een heerlijk lunchgerecht!
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen van 2 cm. Marineer de paprikarepen met ½ van de Italiaanse Kruiden en de olijfolie.
2. Bereid de Italiaanse bollen in de oven volgens de beschrijving op de verpakking.
3. Verhit ondertussen een grillpan op middelhoog vuur en gril de paprikarepen 7 minuten. Roer de burrata los.
4. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en verdeel de pesto over de onderkant van de Italiaanse bol.
5. Verdeel de gegrilde paprika, burrata, de overige Italiaanse Kruiden en rucola over de pesto en leg hier de bovenkant van de Italiaanse bol op.
Variatietip:
Hoeft de Italiaanse bol niet vegetarisch te zijn? Voeg dan Coburger ham toe.
– 2 rode paprika’s
– 1 gele paprika
– 2 el Italiaanse Kruiden
– 2 el olijfolie
– 4 Italiaanse bollen
– 2 bollen burrata
– 90 g groene pesto
– 70 g rucola
– Grillpan