Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met pesto, ideaal voor een borrel
  • Space
Space

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met pesto

Met meatballs zit je altijd goed! We hebben de balletjes op smaak gebracht met Mix voor Gehakt – Italiaans en venkelzaad en combineren de gehaktballetjes met een tomatensaus bereid met honing, Italiaanse kruiden en balsamico azijn. Een beetje anders dan je gewend bent misschien, maar geloof ons, net zo lekker! Ideaal om tijdens een borrel op tafel te zetten met wat brood ernaast.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht Snacks

Bereidingswijze


  1. Pel en snijd 1 teen knoflook fijn. Voeg samen met het gehakt, Mix voor gehakt - Italiaans, ei en Venkelzaad in een kom. Meng het geheel en draai er ballen van ter grootte van een golfbal. Verwarm 3 el olie in een pan op middelhoog vuur en braad de gehaktballen rondom goudbruin voor 3 minuten. Haal uit de pan en leg apart.

  2. Pel en snijd de ui en 1 teen knoflook fijn. Snijd de mozzarella bollen doormidden. Verwarm 2 el olie in dezelfde pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak mee voor 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, balsamico azijn en honing toe en roer door. Draai het vuur laag en leg de gehaktballen in de saus en laat verder garen voor 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de mozzarella toe aan de pan en laat smelten.

  3. Maak ondertussen de pesto door de pijnboompitten in een droge koekenpan te roosteren. Voeg dit samen met de Parmigiano Reggiano, 30 g basilicum, zout, resterende knoflook en olijfolie. Maal tot een pesto met behulp van een vijzel of keukenmachine.

  4. Serveer de Italiaanse gehaktballen met de pesto en een takje verse basilicum.


Variatietip
Serveer met robuust stokbrood.

Ingrediënten

- 3 tenen knoflook
- 500 g half om half gehakt
- Mix voor Gehakt - Italiaans
- 1 ei
- 1,5 tl Venkelzaad
- 5 el olijfolie
- 1 kleine ui
- 150 g mini mozzarella
- 390 g tomatenblokjes
- 1 el balsamico azijn
- 2 tl honing
- 2 el pijnboompitten
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 30 g verse basilicum + 1 takje extra
- 1/2 tl zout
- 75 ml olijfolie, extra vergine

Benodigdheden

Vijzel of keukenmachine