Samenwerking Nierstichting en Verstegen - Verstegen

Verstegen Smaakpartner van de Nierstichting

Voor Verstegen zijn kruiden en specerijen hét fundament van smaak. Daarom leveren we alleen de allerbeste kwaliteit. Met onze producten willen we iedereen laten genieten van lekker, maar ook verantwoord en gezond eten. Dit doen we onder andere door het ontwikkelen van kruiden en kruidenmixen zonder zout. Samen met de Nierstichting besteden we aandacht aan het belang van minder zout eten. Bijna alle Nederlanders eten meer zout dan de maximaal aanbevolen hoeveelheid van 6 gram per dag en dit kan leiden tot nierschade en nierziekten.

Watertanden zonder zout

Het water loopt me in de mond’. Of: ‘Om van te watertanden’. Deze uitdrukkingen ken je wellicht wel. Met ‘water’ wordt speeksel bedoeld. Als je lekker eten ziet, ruikt of proeft, of zelfs alleen maar daaraan denkt, reageert je lichaam door extra speeksel aan te maken. Zo wordt je mond in gereedheid gebracht om het voedsel te ‘verwerken’. En dat is ook wat zout doet: het laat het water in je mond stromen. Want wanneer je een snufje zout toevoegt aan een (hartig) gerecht, smaakt het vaak een stuk lekkerder. Maar wist je dat je hiervoor helemaal geen zout nodig hebt? Dit kan namelijk óók - en zelfs beter - met specerijen. Onze picolier legt het uit in deze video.

Minder zout, meer smaak


De Nierstichting voert met de Restaurant Driedaagse actief campagne voor minder zout en meer smaak. En wij sluiten ons hier graag bij aan. Michel Driessen, CEO Verstegen Spices and Sauces: “Wat mij opvalt als je minder zout gebruikt, is dat buiten het feit dat dit beter voor je gezondheid is, ook de smaak van het gerecht beter tot zijn recht komt. Een teveel aan zout heeft dus ook een uitwerking in smaakvervlakking. Minder zout betekent dus meer smaak, zeker in combinatie met kruiden en specerijen van de allerbeste kwaliteit.” Met onze kruiden en specerijen als smaakmakers en onze kennis en tips inspireren we het Nederlandse publiek en de horeca graag om routines te doorbreken door minder zout te koken en met minder zout te eten.

Producten zonder toegevoegd zout

Original Spice Blends

De Original Spice Blends zijn 100% natuurlijk, zonder kwaliteitsverlies op het gebied van smaak. Vertrouwde Verstegen-smaken, zonder zout! Voor ieder wat wils: deze speciale blends zijn er in tientallen wereldse smaken. Voor nasi en bami, tot pasta, tot omelet en stoofvlees. Met deze kruidenmixen, verpakt in een handig voorraadpotje, zet je altijd snel en makkelijk een lekker en verantwoord gerecht op tafel. Welk gerecht maak jij klaar met de Original Spice Blends?

Ontdek meer
World Spice Blends

Met de World Spice Blends zet je échte smaken van over de hele wereld op tafel. Authentieke combinaties, zoals ze van origine zijn bedacht in het land of de streek van herkomst. Puur en vol van smaak, gemaakt van kruiden en specerijen van de beste kwaliteit, zonder toegevoegd zout. Zo kun jij bewust genieten van de heerlijke, karakteristieke smaken die de wereld te bieden heeft. Probeer ze alle 17!

Ontdek meer

Kruiden en specerijen zonder toegevoegd zout

Receptinspiratie voor koken zonder toegevoegd zout

Receptinspiratie nodig? Op onze receptpagina vind je de heerlijkste recepten zonder toegevoegd zout.

Bekijk recepten